Aansprekend, toegankelijk, zorgvuldig

Werk waar ik trots op ben

Publiekscommunicatie over burgervoogdij. Onder andere de eindredactie van de animatie Danny over zijn burgervoogd Bouke. Opdrachtgever: Alliantie Burgervoogdij, die zich inzet om gewone mensen te betrekken bij de jeugdbescherming, Arnhem, 2018 – nu.

Organisatie van ZIE MIJ – zonder stigma, een breed internationaal event voor iedereen die betrokken is bij het normaliseren van psychische aandoeningen. Met ruim 200 aanwezigen, onder wie dagvoorzitter Jacobine Geel en speciale gast staatssecretaris Paul Blokhuis. Mijn rol: programmeren, regelen, communiceren. Opdrachtgever: Samen Sterk zonder Stigma, Amersfoort, oktober 2018.

Ik vind dat het hoog tijd wordt om psychische aandoeningen te normaliseren. Hou op met net te doen alsof het iets bijzonders is. Dat is het namelijk niet. Het is een veel voorkomende menselijke ervaring. Daarom was ik projectleider Aanpak stigmatisering in de media bij Samen Sterk zonder Stigma. Amersfoort, 2016 – 2021.

Organisatie van een publiekscampagne waarin alle inwoners van Zoetermeer om toestemming gevraagd wordt voor het delen van medische gegevens uit hun huisartsendossier met de huisartsenpost, via het Landelijk Schakelpunt. Mijn rol: projectleiding, teksten, mediabenadering. Opdrachtgever: Stichting Georganiseerde Eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ), 2017/2018.

Meerkosten. Informatie over de aftrek van specifieke zorgkosten, de tegemoetkomingen van de Wtcg en andere financiële regelingen voor mensen met een handicap en chronisch zieken. Mijn rol: productie, samenstelling en teksten. Opdrachtgever: Ieder(in), Utrecht, 1999 – nu.

Regie op de aanpak van kindermishandeling. Handreiking voor gemeentebesturen. Samengesteld door de Koplopergroep wethouders van de Taskforce Kindermishandeling en Seksueel misbruik. Mijn rol: samenstelling, teksten en eindredactie. Opdrachtgever: Taskforce, 2016.

Adolescentenstrafrecht. Aanpak met perspectief. Informatieve brochure over deze nieuwe aanpak van jeugdcriminaliteit. Voor dezelfde opdrachtgever: Het verhaal van Angelo. Korte animatie over het adolescentenstrafrecht. Mijn rol: briefing makers, bijdragen aan het scenario. Internetrubriek met achtergrondinformatie en een interactieve keuzetool voor professionals. Mijn rol: samenstelling en teksten. Opdrachtgever: Ministerie van Veiligheid en Justitie, februari 2014.